Acum esti la curent si pe facebook. Click pe butonul Like


Powered By EXEIdeas
Skip To Continue

Şedinţă extraordinară pentru o eroare de calcul. Primaria trebuie să refacă un proiect de mii de pagini din cauza unei zecimale


Publicat 17.06.2017


Şedinţă extraordinară pentru o eroare de calcul. Primaria trebuie să refacă un proiect de mii de pagini din cauza unei zecimale

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a întors proiectul depus de către municipalitate după ce a constatat că în proiectul ce vizează reabilitarea a cinci blocuri din Zalău s-a strecurat o eroare de calcul.

Un proiect de mii de pagini a făcut cale întoarsă de la Cluj, la Zalău, după ce specialiştii ADRNV au constatat că la una din rubrici s-a strecurat o greşeală de o zecimală. Practic, reprezentanţii Primăriei Zalău care au întocmit proiectul privind creşterea eficienţei energetice a cinci blocuri de locuinţe din municipiu au greşit cu o zecimală calculul TVA din cadrul capitolului de cheltuieli neeligibile la linia de buget 4.3 Construcţii, instalaţii şi dotări aferente măsurilor conexe. Eroarea a dat peste cap toate celelalte calcule, motificând valoarea totală a bugetului cererii de finanţare. În aceste condiţii, municipalitatea a fost obligată să refacă întreaga documentaţie, o muncă titanică, de altfel, de vreme ce proiectul numără mii de pagini, iar consilierii locali convocaţi în şedinţă extraordinară pentru a corecta eroarea.

Proiectul amintit vizează reabilitarea termică a blocurilor A şi B, de pe bulevardul Mihai Viteazul, nr. 1, 2A şi 2C, situate pe strada Simion Bărnuţiu şi B35 de pe strada Armoniei, valoarea investiţiilor fiind estimată la aproape 2,2 milioane de lei. Lucrările pe care autorităţile speră să le deruleze din fonduri europene vor viza tâmplăria aferentă spaţiilor comune, izolarea termică a pereţilor exteriori, izolarea planşeului peste ultimul nivel, tâmplăria la spaţiile individuale şi intervenţii conexe.

Vă mai recomandăm:

Plăcuţe trilingve la intrările şi ieşirile din Zalău. Propunerea consilierilor UDMR a fost aprobată în unanimitate

România lucrului prost făcut: şoseaua de centură care se construieşte de un deceniu

Sursa: Adevarul