Acum esti la curent si pe facebook. Click pe butonul Like


Powered By EXEIdeas
Skip To Continue

Cea mai fotografiata cladire istorica din Piata Unirii ar putea intra in santier


Publicat 15.07.2017


Cea mai fotografiata cladire istorica din Piata Unirii ar putea intra in santier

Casa Steiner este un palat cu trei etaje ridicat între 1906 și 1908. Stilul este Secession, cu ferestre frumos colorate și cu ornamente impresionante. Una dintre cele mai fotografiate clădiri din centrul istoric al Timișoarei a fost construită după planurile arhitecților Komor Marcell şi Dezső Jakab, fiind, la un moment dat, sediul Băncii de Scont.

Imobilul a fost lăsat în voia sorții și de mai mult timp au început să pice bucăți de tencuială. Polițiștii locali au pus bandă galbenă să-i anunțe pe trecători că este periculos să se apropie de frumoasa clădire. Recent însă, pe Casa Steiner a apărut o plasă, pentru evitarea accidentelor.

Clădirea este deținută de mai mulți proprietari, însă tot parterul aparține PNL Timiș. Liderii PNL încearcă de câțiva ani să se pună de acord cu proprietarii, însă n-au reușit. Nicolae Robu susține însă că discuțiile au fost reluate și că reabilitarea s-ar putea întâmpla în cele din urmă.

„PNL este proprietar doar pe parter, demisolul are alt proprietar, iar mai sus sunt proprietari privați, inclusiv cinci sau șase italieni. M-am întâlnit în această săptămână cu proprietarii. Le-am explicat că vor veni amenzi foarte mari, iar de la 1 ianuarie și taxa pe paragină, dacă nu începem reabilitarea clădirii. În această săptămână voi primi și poziția proprietarilor italieni, probabil vor fi de acord”, a explicat liderul liberalilor timișeni.

Nicolae Robu spune că estimările arată că doar contribuția PNL pentru renovarea imobilului se ridică la 70.000 de euro. El susține însă că nu se pune problema să nu găsească o asemenea sumă, deși filiala pe care o conduce nu este una bogată.

Sursa: Tion