Acum esti la curent si pe facebook. Click pe butonul Like


Powered By EXEIdeas
Skip To Continue

Vizita ministrului Transporturilor pe autostrada Lugoj – Deva s-a lasat cu rezilierea unui contract si penalitati


Publicat 10.08.2017


Vizita ministrului Transporturilor pe autostrada Lugoj – Deva s-a lasat cu rezilierea unui contract si penalitati

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, și Ștefan Ioniță, directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au revenit în vizită de lucru pe autostrada Lugoj – Deva. După ce a făcut o demonstrație de forță, purtând discuții dojenitoare cu constructorii, ulterior ministrul a decis să anunțe… rezilierea parțială pentru o parte din lotul 2, cel pus parțial în circulație, dar la care o bună bucată nu progresează, fiind introduse în proiect celebrele tuneluri – ecoducte.

„În urma constatării mai multor nereguli sesizate la fața locului, s-a decis rezilierea parțială a contractului pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, dar și penalizarea Antreprenorilor care nu au respectat termenele și calitatea lucrărilor. De asemenea Consultanții au primit penalități pe Loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, pentru că nu au supravegheat corespunzător lucrările”, a anunțat CNAIR ulterior vizitei.

Vă reamintim că acest lot este realizat de aceeași companie care a construit și lotul din autostrada Orăștie – Sibiu, unde a fost necesară demolarea parțială. Pentru lotul 2 din Lugoj – Deva, semnarea contractului de execuție a avut loc în decembrie 2013, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2014. Finalizarea lucrărilor era programată în iulie 2016, dar a fost amânată, după ce a fost impusă realizarea ecoductelor. Valoarea ofertată a lucrărilor a fost de 423 de milioane de lei.

Sursa: Tion