Acum esti la curent si pe facebook. Click pe butonul Like


Powered By EXEIdeas
Skip To Continue

Papa Francisc despre schimbarile climatice: "Omul este neghiob"


Publicat 11.09.2017


Potrivit papei Francisc, un pasaj din Vechiul Testament al Bibliei care îi sancționează pe oameni drept 'neghiobi' este cel mai bun mod de a-i descrie pe cei care neagă schimbările climatice.

foto: catholicvote.org

"De ce așteptăm să recunoaștem efectele schimbărilor climatice?" - i-a întrebat Francisc pe reporteri în timpul zborului de întoarcere din Columbia. 'Mi-am amintit o frază din Vechiul Testament, din Psalmi: Omul este un neghiob și un încăpățânat care nu vede ('Omul prost nu cunoaște lucrul acesta și cel nebun nu ia seama la el')', a spus Suveranul pontif, referindu-se la distrugerea mediului și la lipsa de conștientizare a acestui lucru, conform EFE.

Conform Agerpres, mai multe citate din conferința de presă a papei din avion, la întoarcerea din Columbia, au fost publicate în mass-media.

"Cei care neagă (schimbările climatice) ar trebui să meargă la oamenii de știință și să-i întrebe', a spus Francisc. "Ei vorbesc foarte clar, oamenii de știință sunt preciși. Putem vedea efectele schimbărilor climatice și oamenii de știință spun în mod clar ce cale trebuie să urmăm".

Chemându-i pe "toți [...] de la politicieni în jos" să-și asume responsabilitatea și să acționeze, papa Francisc a spus că schimbările climatice "sunt ceva cu care nu ne putem juca, ceva foarte serios', relatează DPA.

 

Sursa: Ziua de Cluj