Acum esti la curent si pe facebook. Click pe butonul Like


Powered By EXEIdeas
Skip To Continue

Probleme din cauza poleiului şi a viscolului: circulaţie deviată pe A1, drumuri închise


Publicat 21.04.2017


Probleme din cauza poleiului şi a viscolului: circulaţie deviată pe A1, drumuri închise

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că vineri dimineaţa, din cauza poleiului şi a viscolului, traficul rutier a fost îngreunat sau întrerupt în multe zone ale ţării.

UPDATE ORA 8.23 Centrul Infotrafic informează că, începând cu ora 08.00, traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, a fost reluat pe sensul către Piteşti. De asemenea, începând cu ora 07.55, în judeţul Vâlcea traficul rutier a fost reluat în condiţii normale, pe DN7 Râmnicu -Vâlcea – Sibiu.

UPDATE ORA 8.18 Un număr de 94 de localităţi din cinci judeţe din zona centrală şi de nord a Moldovei sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică, vineri dimineaţă, din cauza ninsorilor abundente şi a rafalelor de vânt. Toate comunele din judeţul Vaslui, susţin reprezentanţii Delgaz Grid, sunt afectate de întreruperea curentului. Sunt nealimentate cu energie electrică 57 de localităţi din Bacău, 17 din Iaşi, zece din Suceava, şase din Botoşani şi patru din Neamţ. Cele mai mari probleme sunt în judeţul Vaslui, unde, protrivit reprezentanţilor Delgaz Grid, toate unităţile administrativ teritoriale se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică. ”Înrăutăţirea condiţiilor meteorologice a provocat avarii importante în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. În judeţul Vaslui există în zona Bârlad – Murgeni stâlpi de înaltă tensiuni rupţi, fiind astfel afectate magistrale de transport a energie electrice”, a declarat, vineri, pentru News.ro responsabilul mass-media al Delgaz Grid, Cornel Zaiţ.

Echipe ale companiei de furnizare a energiei electrice şi ale contractorilor se află în teren pentru remedierea defecţiunilor, însă ”anumite lucrări necesită timp pentru realizarea în siguranţă, atât pentru consumatori, cât şi pentru electricieni”, susţin reprezentanţii Delgaz Grid, pentru sursa citată anterior.

UPDATE ORA 8.15 O autoşenilată şi o autospecială intervin în judeţul Buzău, de mai mult de zece ore, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializă. În jurul orei 5.00, doi dintre bolnavi au fost aduşi la o ambulanţă, iar pentru preluarea celorlalţi doi echipajele medicale aşteaptă un utilaj pentru a curăţa drumul, zăpadă în zonă ajungând chiar şi la doi metri.

UPDATE ORA 8.10 Din cauza căderilor masive de zăpadă pe mai multe drumuri din judeţul Iaşi se circulă cu dificultate. Oficialii de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi au semnat de urgenţă un contract cu asocierea formată din SC Eky Sam SRL şi SC Enviro SRL, în valoare de 74.853 lei fără TVA. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. „Suntem pe cod portocaliu până la ora 9.00. Nu ştim dacă se prelungeşte acesta s-au devine galben. Avem 5 drumuri blocate în acest moment“, a transmis ofiţerul de la DJADP Iaşi. Astfel, vineri dimineaţă, la ora 8.00, erau blocate drumurile DJ248 A Iaşi-Voineşti, DJ244 D Ciorteşti-Dolheşti, DJ244 F Grozeşti- Bohotin, DJ 246 Jigoreni-Dagâţa şi pe DJ 247 la Dobrovăţ.

Tot vineri dimineaţă probleme în trafic se înregistrau şi în alte zone ale ţării. La ora 6.40, în judeţul Vâlcea, traficul rutier se desfăşura îngreunat (pe un fir, alternativ) pe DN7 Sibiu - Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 229+900 de metri, pe raza localităţii Câineni, din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicate două autoturisme. 

De asemenea, la ora 6.30, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier era întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

- DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

- DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Tuluceşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

- DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui;

- DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN11A Podu Turcului  - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia).

„Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule, să reducă viteza şi să nu bruscheze comenzile“, spun reprezentanţii Poliţiei Române.

Sursa: Adevarul